L’Oréal

L’Oréal är ett namn som många känner igen som en tillverkare av kosmetika, men faktum är att L’Oréal är en hel koncern, som faktiskt är den allra största kosmetik- och hudvårdskoncernen i världen. Bara några exempel på de märken som ägs av L’Oréal-koncernen är Garnier, The Body Shop, Maybelline NY, Lancôme, Biotherme, Vichy, Matrix och La Roche-Posay. Koncernen har sitt huvudkvarter i Frankrike, i området Clichy, och det är också i Frankrike som koncernen har sitt ursprung.800px-Men_Antiregreasing_gel_by_L'oreal_Men

Det var nämligen en ung fransman som lade grunden för dagens L’Oréal. Han hette Eugène Paul Louis Schueller, och år 1909 utvecklade han ett eget hårfärgningsmedel, som han tillverkade själv och sålde till hårsalonger i Paris. Hårfärgningsmedlet hette Auréale, och det är från detta namn som koncernen har fått sitt nuvarande namn. Tio år efter att han uppfunnit sitt hårfärgningsmedel startade Schueller ett eget företag, Societé Française de Teintures Inoffensives pour Cheveux. Med detta företag ville dock Schueller inte bara ägna sig åt att tillverka och sälja hårfärgningsmedel, utan också åt att forska och skapa innovationer inom skönhetsområdet. Med det syftet anställde han år 1920 tre kemister, och trettio år senare hade antalet anställda växt till 100. År 1984 hade antalet anställda tiodubblats till 1 000, och idag har L’Oréal närmare 20 000 anställda. En stor del av dessa arbetar på de sex forsknings- och utvecklingscentrum som L’Oréal har runt om i världen, där man hela tiden arbetar för att ta fram nya produkter och ny teknik. Dessa läggs till de redan tusentals individuella produkter som L’Oréal för tillfället säljer, inom alla områden av skönhetsindustrin: hårfärg, stylingprodukter, kroppsvård, hudvård, rengöring, smink och parfym. Dessutom säljs L’Oréals produkter via ett flertal olika kanaler, i allt från apotek till kosmetikabutiker och mataffärer.

Även om man kan hitta allt man behöver inom smink och skönhetsprodukter bland de runt 500 märken som L’Oréal äger, är det bästa man kan göra att värna om sin naturliga skönhet genom att göra sådant som kroppen mår bra av, till exempel att äta häslosamt, dricka mycket vatten, motionera och ha sex. På Vuxen.se hittar du sexleksaker och annat som kan hjälpa dig att få en naturlig frisk rodnad, utan rouge eller annat smink.

fashionblog