Tvätta bort smink

För att behålla en fin hy gäller det att ha en bra rengöringsritual, helst varenda kväll. Det är speciellt viktigt efter att du har använt smink, då det kan täppa till porerna och leda till akne eller andra hudproblem. En del tycker dock att det är alldeles för mycket kemikalier i sminkborttagningsmedel. Vissa vill inte använda det på grund av miljön, andra på grund av att deras hud blir irriterad. Men kan man tvätta bort sminket utan att använda sminkborttagning? Ja, det går faktiskt att använda naturliga produkter, både för att tvätta bort sminket och för att rengöra huden dagligen. Läs vidare för att få reda på hur.

Naturliga produkter fungerar

wash-bowl-1253905_960_720Kokosolja är en fantastisk olja som är mycket effektiv som sminkborttagning. Det fungerar till och med på vattenfast smink. Efter att du har blött ansiktet tar du lite olja direkt från burken och smörjer in. Fokusera på ögonen. Använd sedan bomull för att torka bort det mesta. Skölj med vatten och torka torrt. Du kan med fördel smörja in ansiktet med kokosolja efteråt. Kokosolja är mycket bra för huden och är dessutom anti-bakteriell och motverkar akne. Andra oljor som du kan använda är olivolja, makadamolja och sheasmör. För att få till en bra vana på kvällarna när det kommer till hudrengöring finns det lite knep. Ha alla produkter uppställda i den ordning du använder dem. Har du en hylla ovanför handfatet, då kan du sätta upp allt där. Har du inte det kan du skaffa nya badrumsmöbler som passar för just detta ändamål. Om det är lätt att se och plocka upp produkterna är det mer troligt att du använder dem regelbundet.

Tänk att vakna upp fräsch och inte behöva göra sig i ordning. Även om smink och andra skönhetsprodukter är roligt kan det ibland kännas som en ganska jobbig rutin, speciellt på morgonen när det är dags att springa till jobb eller skola. Med 9 kvällsvanor för att vakna upp vacker kan du korta ner tiden det tar att bli klar på morgonen. Det är inte särskilt många knep som behövs för att hålla sig själv fin och fräsch. Det viktigaste är att dricka mycket vatten. När du gör det hjälper du nämligen kroppen att spola ut alla gifter och slaggprodukter. Gör du inte det så hittar de en annan väg ut, ofta genom huden som är kroppens största organ. Rengöring och att smörja in sig varenda kväll är ett annat knep. Sanningen är att din kropp behöver mycket fukt, både på insidan och utsidan. Sömn är självklart också viktigt för att vakna upp vacker.

fashionblog