Så får du sminket att sitta hela dagen!

Det är många som kan känna att det är svårt att få sminket att hålla hela dagen. Det finns lite tips och tricks man kan använda sig av för lösa detta besvärande problem.

Ofta handlar det om många små detaljer som påverkar hur sminket sitter och hur länge det sitter kvar.

Till att börja med är det viktigt att ha bra hudvård som till exempel, La Roche Posay och det är även viktigt att ha en bra rutin. Makeup och hudvård är något som går hand i hand. Om huden inte är tillräckligt återfuktad kommer sminket att se kakigt ut och sitta sämre.

För att sminket ska glida på lättare och se slätare ut behöver man även en primer. En primer hjälper till och greppar tag i sminket. Och kan även hjälpa till med att förminska porer och att få huden att se slät ut. Detta bidrar till att sminket även sitter bättre och hjälper också med hållbarheten.

Men det allra viktigaste steget för att få sminket att hålla hela dagen är det sista steget. Efter att man är klar med att sminka sig gäller det att avsluta med en bra setting spray.

En setting spray låser in sminket samtidigt som det återfuktar huden och bidrar till att sminket sitter på plats under hela dagen och kvällen.

En bra setting spray kan få sminket att hålla upp till 16 h innan det börjar se sämre ut. Det finns även olika sorters setting spray för olika behöv. Det finns mattande, lyster givande och återfuktande sprayer. Det är viktigt att välja en spray som passar din hudtyp och behov för att slippa bli uttorkad eller glansig.

fashionblog