Hur du håller din hud återfuktad


Den absolut bästa basen för att få till en snygg makeup är att huden under sminket är i bra skick och det blir den genom att den hålls återfuktad och inte torkar ut. Under vinterhalvåret när luften är torr, det är kyligt och mörkt blir huden ännu lättare torr, röd och fnasig även om solkysst hud också kräver mycket återfuktning.

Det finns många saker att tänka på för att hålla sin hud återfuktad och i bra skick, det viktigaste är att ha en bra hudvårdsrutin. Se till att använda en bra rengöringsprodukt som hjälper dig att hålla borta orenheter och ser till så att porerna inte blir igentäppta. Men du ska inte heller tvätta huden för ofta eftersom det avlägsnar hudens eget skyddande fett, det räcker med att tvätta ansiktet på kvällen på morgonen räcker det med att smörja in huden med en återfuktande ansiktskräm. Använd en kräm som innehåller solskyddsfaktor året om för att skydda din hud mot solens skadliga strålar. Använd produkter som passar din hudtyp och kom ihåg att huden förändras med åldern och så bör även dina produkter göra.

En annan viktig sak för att hålla huden återfuktad är att hålla hela kroppen återfuktad – även från insidan! Får inte din kropp tillräckligt med vätska i sig kommer den inte att prioritera att ge din hud fukt utan vätskan kommer att användas till mer essentiella saker i kroppen. Se till att alltid ha en vattenflaska med dig så glömmer du inte bort att dricka vatten, läs mer här.

Någon gång i veckan bör du peela huden i ansiktet, på detta sätt får du bort alla döda hudceller och hoppar du över detta moment så är i princip alla andra krämer och rengöringar bortkastade pengar eftersom du bara kommer att smörja in krämer på döda hudceller. Peela ansiktet med en ansiktspeelingskräm eller fukta ansiktet och skrubba sedan försiktigt med små cirkelrörelser med en handduk. Prova gärna en återfuktande ansiktsmask direkt efter peelingen eftersom din hud är som mest mottaglig för fukt just då.

fashionblog