Revlon

Det amerikanska kosmetikamärket Revlon grundades 1932. Man specialiserade sig på nagellack från allra första början. Deras heltäckande lacker, som fanns i flera färger och nyanser än vad som varit tillgängligt för konsumenterna tidigare, kom att revolutionera skönhetsmarknaden. Från början marknadsfördes de nya nagellacken genom skönhetssalonger. Först i ett senare skede börjad de säljas i varuhus. Många hävdar fortfarande att nagellack från Revlon är av absolut bästa kvalitet.

 

Revlon Cosmetics
Revlon Cosmetics breddade sin produktportfölj genom att ta fram läppstift i samma färgpalett som nagellacken. Senare etablerade de sig på doft- och parfymmarknaden, samt hudvårdande produkter och make-up, vilket också blev en stor framgång för företaget.Revlon 22

 

Grundarna till Revlon
Grundarna till Revlon var bröderna Charles och Joseph Revson tillsammans med kemisten Charles Lachman. L :et i Revlon kommer från kemisten Lachman. Charles Revson var en affärsman ut i fingertopparna. Med 300 USD som grundplåt kom företaget Revlon att bli det största kosmetik- och parfymföretaget i USA. Vid Charles Revson bortgång i augusti 1975 hade Revlon omfattade produktportföljen 3000 produkter. Årligen sålda man produkter till ett värde om 605 000 000 USD.

 

The Revlon Group
Revlon-gruppen är lokaliserad i New York. Revlon är an av de riktigt stora aktörerna inom kosmetika på världsbasis. Under år 2011 omsatte Revlon 1,38 miljarder USD.

 

Från kosmetika till drömmar
Citatet ”I fabriken tillverkar vi kosmetika, i butikerna säljer vi hopp” tillskrivs Charles Revson. Här i fri översättning till svenskan.

 

Annonsering
Fram till år 1945 var Revlons annonser i tidningar handtecknade svartvita bilder. Därefter var annonserna införda i de större tidskrifterna och i varuhus över hela USA. Deras största stjärna var super modellen Dorian Leigh. Revlon hade sina färgmatchade berömda nagellack och läppstift nu fick vart och ett av färgerna, exotiska och unika namn.

 

Välgörenhet
Revlon ägnar sig åt olika välgörenhetsprojekt. The Revlon Run Walk är störst av dem. Evenemanget verkar för att öka medvetenheten om både bröst- och äggstockscancer. Det går av stapeln i både New York och Los Angeles. Man samlar även in pengar så klart.

fashionblog