Face Stockholm

Face Stockholm är ett svenskt kosmetikföretag som grundades av Gun Nowak. Nowak har bland annat medverkat i tv-programmet ”Svenska miljonärer” år 2011, där tittarna fick ta del av hennes liv i både Stockholm och New York. Idag är nämligen Face Sthlm en internationell kedja, som finns på över 100 platser runtom i världen.

Nowak var dock en affärskvinna redan när hon grundade Face Stockholm. Hon har själv sagt att hon aldrig tänkte från början att hon skulle ge sig in i kosmetikavärlden, men på 1980-talet, när Nowak ägde tre av de trendigaste klädbutikerna i Sverige, blev hon allt mer frustrerad över att hon inte kunde hitta smink som matchade det dåvarande modet, som dominerades av neonfärger. Nowak har sagt att hon ”ville ha alla färger, och kunde inte hitta dem någonstans”. Hon såg då en lucka på marknaden som hon bestämde sig för att fylla.makeup-1138857_960_720

Den första Face Stockholm-butiken öppnade i just Stockholm år 1982, och företaget började växa direkt. Så småningom bad hon därför sin dotter, Martina Arfwidson, om hjälp. De arbetar nu tillsammans i ett partnerskap med märket Face Stockholm, som förutom sitt stora utbud av varierande färger utmärker sig på flera andra sätt. De menar till exempel att de är det enda svenska kosmetikföretaget som erbjuder smink och skönhetsprodukter enligt ”det svenska skönhetsidealet”, vilket de menar innebär naturligt baserade, trendiga, enkla, rena, vackra och roliga produkter. Gun Nowak har också ett budskap till alla som använder hennes produkter, nämligen att vi alla är vackra, på ett eller annat sätt. Nowak och hennes dotter menar själva att den delen av deras arbete som de tycker bäst om är att få kvinnor att tycka om sig själva.

En annan del av Face Stockholms verksamhet är utbildning, då de bedriver professionella makeup-skolor i Sverige, Norge och USA.

Om du tycker om Face Stockholms färgglada produkter, men inte bara vill ta hand om ditt eget utseende, utan också ditt hems, kan det vara en bra idé att investera i några vackra litografier att hänga på väggarna. De kan föra in färg och liv till ett rum på samma sätt som smink kan föra färg och liv till ditt ansikte.

fashionblog