Sömn är viktigt för utseendet

Skönhetssömn är ett uttryck med mer allvar bakom än man kanske först kan tro. Sömn är otroligt viktigt för din skönhet – både på insida och utsida. Får du inte den sömn du så väl behöver blir det en onödig stress som du utsätter din kropp för, och inget åldrar en hud så fort som stress. Utan sömn blir du inte bara tröttare, utan även hungrigare, eftersom kroppen skriker efter extra energi för att väga upp den förlorade sömnen. Kroppen vill ha snabb och effektiv energi och det är inte ovanligt om du har ett extra stort godissug dagen efter en dålig natts sömn. Om du ger efter för kroppens krav på snabba kickar så blir blodsockret en berg-och-dalbana, vilket bara gör dig ännu tröttare. Socker och snabba kolhydrater är inte något som påverkar ditt utseende i positiv riktning, tvärtom, så se till att ge kroppen den sömn du så väl behöver så att du orkar med dina dagar utan snabba sockerkickar som bara sliter ut dig och ditt utseende.

Hur sover du?

Hur ska du då sova för att få ut maximalt med återhämtning för dig och din kropp? För det är det som det handlar om, att din hjärna och kropp ska kunna återhämta sig och reparera slitningar den utsatts för under dagen. Så ett viktigt tips för att se yngre ut är – sov åtta timmar varje natt! Det absolut bästa, om du har den möjligheten, är att aldrig ställa klockan. Låt kroppen somna när den är trött och vakna när den är pigg och utvilad, så får du precis den sömn som du så väl behöver. Men för dig som inte har den möjligheten så se till att du får dina åtta timmar, det är det optimala. Visst går det att variera lite, men gå aldrig under sju timmar per natt, och gå heller aldrig över nio timmars sömn. Du kan ändå aldrig sova ikapp det du har förlorat under veckan, på helgen till exempel. Förlorad sömn är förbrukad och skadan är redan skedd. Det går inte att reparera redan skadad hud med sömn, men du kan ge den de bästa förutsättningarna för att hålla länge och se stark och smidig ut genom att sova ordentligt.

Vad sover du på?

Naturligtvis är det viktigt att du sover skönt för att kunna sova gott och få all den återhämtning som sömnen ska ge dig. Se en ordentligt skön säng som en investering i din egen hälsa, och som ett enkelt skönhetsknep. Snåla inte när det gäller sovkomfort, utan lägg gärna lite extra på att verkligen få en sovplats som ger dig maximal återhämtning. I dagens stressade tempo i samhället är det ett måste för att kunna hantera alla krav och den stress det ger att ständigt hålla denna hastighet i livet. Du och din kropp förtjänar och behöver en god natts sömn. Hitta en säng och en madrass som du trivs med. Det finns massor av olika sorters madrasser att välja mellan, till exempel madrasser från Tempur, och skumgummimadrasser, för att nämna några. Lägg gärna både tid och pengar på att hitta rätt säng och madrass, du förtjänar det. Och dessutom – en god sömn är ju trots allt det billigaste skönhetsknepet i historien.

fashionblog