Så fixar du bästa basmakeupen – steg för steg

Mascara och läppstift i all ära, men det är ändå basen som många tycker är det viktigaste när det kommer till smink. För att få till en jämn och vacker bas krävs det både bra hudvårdsprodukter och rätt smink. I några enkla steg kan du fixa en riktig snygg bassminkning som håller hela dagen.

Ansiktskräm

Bra hudvård är nyckeln för att bassminkningen ska se snygg ut och hålla hela dagen. Sminkprodukter kan dölja skavanker, men en frisk och hälsosam hud är grunden för en snygg bassminkning. Börja med att skaffa hudvårdsprodukter som är anpassad efter din hudtyp. Hos hudvårdsmärket Clinique hittar du prisbelönta hud-och sminkprodukter för alla hudtyper. Deras Smart SPF15 Moisturizer passar torr hud och bästsäljaren Moisture Surge Intense pass blandhud. Om du har känslig och röd hud bör välja Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream. Om du inte smörjer in huden innan sminkningen är det lätt ansiktet ser torrt och stramt ut men med en bra hudkräm kommer din bas att ha mer lyster och glow.

Primer

För att få ett jämt resultat bör du grunda med primer som fyller ut fina linjer och porer. En primer gör att efterföljande sminkprodukter fäster bättre.

Foundation

Foundation är den viktigaste basprodukten och den används för att jämna ut huden. Cliniques bästsäljande foundation Even Better Makeup SPF15 finns nu även i en uppdaterad Glow-variant som ger mer lyster. Den som vill ha en lättare basprodukt kan välja Clinique Superdefense CC Cream SPF30 som är en utjämnande och färgkorrigerande dagkräm som dessutom skyddar mot solens UV-strålar.

Concealer

Efter foundation lägger du concealer på områden som du vill ge extra täckning, exempelvis mörka ringar och blemmor.

Puder

Sist men inte minst använder du Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Powder för att pudra bort blankheten. Pudret används även för att låsa in de andra sminkprodukterna och gör så att din sminkning håller hela dagen.

fashionblog