Hur du får en jämn och fin bas

Att få en jämn och fin bas är enkelt om du gör det rätt. Vem vill inte ha en vacker och strålande makeup look? Kanske har du kollat på kändisar/modeller med sin perfekta hy och alltid undrat vad de gör för få en sådan glow. En vacker hy gör mycket för ens självkänsla samt för att kunna få den perfekta skönhetslooken. Du behöver inte spendera tid på dyra skönhetssalonger för att uppnå detta utan det går att åstadkomma hemifrån.

När det gäller att få en fin och jämn bas är hudvård A och O. Att återfukta huden och använda rätt hudvårdsprodukter för din hudtyp är nödvändigt för att din foundation inte ska bli kakig. Börja med att skrubba bort döda hudceller i ansiktet för att göra huden mjuk samt för att nya hudceller ska bildas. Att skrubba huden 1-2 gånger i veckan är lagom och efteråt kan en fuktgivande ansiktsmask läggas. Därefter kan Verso hydration serum läggas på huden för att återfukta torr hud då den innehåller vitamin B3. Inte nog med att den stärker hyn; den minskar även fina linjer. Efter att serumet är lagt är det dags för en fuktgivande kräm på både hals och ansikte.

När du har återfuktat huden är det dags för primer. En primer gör så att din hud blir jämnare när du ska lägga din foundation. En primer kan även ta bort rödhet i ansiktet beroende på vilken typ av primer du har. Sedan är det dags att lägga foundation. Det finns olika typer av foundation att välja mellan, till exempel krämfoundation, pressad foundation och puderfoundation. Vill du använda dig av krämfoundation som oftast har hög täckningsförmåga så är det bästa att applicera denna med en beautyblender för att få ett jämnt resultat. Är det istället puderfoundation du önskar så är det bästa att använda sig av en kabukiborste som du arbetar in i huden.

Därefter kan du applicera concealer för att täcka ännu mer, exempelvis under ögonen. Kanske har du ärr eller rodnader som du vill täcka? Detta kan göras med hjälp av en concealer.

Som en avslutning för att få en jämn och fin bas ska du pudra ansiktet med puder. Detta för att ta bort blanka partier och för att sminket ska hålla under en lång tid. Oftast är man blank i T-zonen, alltså på panna näsa och haka.

fashionblog