Hudvård är grunden för en felfri makeup

För att kunna få en snygg och felfri makeup är det viktigt att man även tar hand om huden. Hudvård och makeup är något som går hand i hand, något som många blir överraskade av att lära sig. Men grunden för en fin och felfri makeup är faktiskt bra hudvård och återfuktad hy.

För en “flawless” finish är det avgörande att ha en bra hudvårdsrutin för att hålla huden hälsosam. På så sätt kommer även sminket att sätta sig bättre och hålla längre under dagen.

Många kan känna att sminket ofta inte sätter sig som det ska, blir kakigt, spricker och framhäver linjer. Detta beror ofta på att huden inte är i ett bra skick, är torr och fuktfattig. Därför är det viktigt att ha en hudvårdsrutin anpassad efter din hudtyp och hudtillstånd.

För att ta reda på vilken hudtyp och vilka behov huden har bör man vända sig till experterna (hudterapeuter och dermatologer) för att få en bedömning. Det finns många salonger runtom i landet som erbjuder detta i samband med olika ansiktsbehandlingar, Hudoteket är ett bra exempel på en sådan salong.

Hudvårdsrutin

En hudvårdsrutin består av en morgon- och kvällsrutin med olika produkter anpassade efter hudtyp. Det viktigaste stegen i en hudvårdsrutin är: rengöring, toner, dag-/nattkräm och ögonkräm. Så småningom kan man bygga på sin rutin för olika serum och oljor för att ge huden mer fukt, vitaminer och mineraler. Detta ger självklart även huden en bättre kvalitet och det bidrar till att man får mindre problem med huden och sminket kommer även att sätta sig med en fin finish.

Förutom den vardagliga hudvårdsrutinen bör man även lägga till ansiktsmasker och exfolieringar cirka 2-3 gånger i veckan. Detta bidrar till en renare och mer hälsosam hud, produkterna man använder kan gå ner djupare i huden för att kunna jobba på ordentligt.

Exfoliering bidrar till en djupare rengöring av smuts, damm, smink och partiklar man med vanlig rengöring inte kan komma åt. Och en ansiktsmask ger huden ännu mer vitaminer och mineraler som huden behöver då den är mer koncentrerad än vad vanliga serum och krämer kan vara.

Därför är det väldigt bra att även lägga till detta steg i sin hudvård!

fashionblog