Clinique

Clinique är en tillverkare av hudvårdsprodukter, parfymer och smink som ägs av Estée Lauder. Märket har sitt ursprung i slutet av 1960-talet, ett ursprung som kanske kan specificeras till det ögonblick 1967 då Evelyn Lauder läste en artikel i amerikanska Vouge. Artikeln handlade om vikten av en hudvårdsrutin, och hade skrivits av Vogues skönhetsredaktör Carol Phillips och doktor Norman Orentreich. Evelyn Lauder var Estée Lauders svärdotter, och hon visade artikeln för sin svärmor, som också fattade intresse för vad den förde fram. Båda artikelförfattarna rekryterades av Estée Lauder för att skapa ett nytt hudvårdsmärke, och 1968 kom Cliniques produkter ut i butik för första gången, på Saks Fifth Avenue. Clinique var då den första hudvårdslinjen i världen som hade allergitestade produkter som utvecklats under inrådan av en dermatolog.800px-HK_R10_Central_永安百貨公司_Wing_On_Department_Store_倩碧_Clinique_booth_interior_01

En nackdel med Cliniques produkter är att de kan vara ganska kostsamma. Om du känner att din hud mår bra av Cliniques produkter, men din ekonomi inte tillåter dig att köpa dem, kan det vara en bra idé att se efter i dina byrålådor efter smycken och annat i guld som du inte använder. Guldbrev.se sysslar nämligen med att köpa guld, och genom att sälja något du inte behövde kan du på så sätt finansiera något som du faktiskt har användning för.

Det var Evelyn Lauder som skapade Cliniques namn, och det var också hon som tog fram de olika produkterna. Hon blev huvudansvarig för märket, och var den som tränade de blivande försäljarna av produkterna. Det var till exempel Evelyn Lauder som för första gången hade på sig en av de vita labbrockar som numera är karakteristiska för Cliniques försäljare.

Clinique har sedan det skapades 1968 fortsatt att utvecklas. År 2008 inledde företaget till exempel ett samarbete med Allergan, företaget som tagit fram Botox. Samarbetet resulterade i att en ny linje av produkter skapades, under namnet Clinique Medical. Denna hudvårdsserie består av fem produkter som särskilt har utvecklats för hud som genomgått en skönhetsoperation, och ska motverka de åkommor som kan uppstå direkt efter en operation, till exempel spänd hud, torr och irriterad hud, svidande hud och missfärgningar. Clinique Medical säljs bara på doktorsmottagningar.

fashionblog